Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek
Forrás: Police.hu

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

Végül január 4-én a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szervezett akció keretében fogták el a három tettest.

A betöréssorozat tavaly április 2-án kezdődött, akkor a magyarkeresztúri önkormányzat épületébe törtek be. Rövidesen azonban az ország több megyéjében is követtek el hasonló bűncselekményeket. A tolvajok minden esetben az önkormányzatok páncélszekrényeit vették célba.

- Miután több ilyen eset is történt, a megyénkben elkövetett bűncselekményeket saját hatáskörbe vontuk, illetőleg egyesítettük, mi kezdtük felderíteni az ügyet – mondja Szakács Szabolcs alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozó alosztályának vezetője, valamint Kovács Éva százados főnyomozó, az ügy előadója. – Az elkövetők az éjszaka leple alatt hatoltak be a hivatalokba, majd hol flexszel, hol lángvágóval, illetve egyéb eszközök segítségével törték fel a páncélszekrényeket. Volt, ahol csak 7 ezer forintot, de akadt olyan is, ahol 1 millió forint felett zsákmányoltak. A tolvajok nem minden esetben jártak sikerrel: előfordult, hogy megzavarták őket, így a helyszínről távoztak; máskor a riasztó, mozgásérzékelő miatt maradt kísérleti szakban a bűncselekmény elkövetése, azonban olyanra is akadt példa, hogy nem volt megfelelő szerszámuk, és nem tudták kinyitni a páncélszekrényt, vagy üresen találták.

A tolvajok január 4-én a Sorkifaludi Önkormányzati Hivatalba törtek be, azonban hazafelé menet a TEK egysége, valamint a Vas vármegyei nyomozók összehangolt akció keretében elfogták őket.

Z. Józsefet (56), Á. Sándort (56) és B. Ferencet (54) többrendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön