Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Március 05. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

A város két úszóklubjának egyesítését szeretnék

A város két úszóklubjának egyesítését szeretnék

Szabó Loránd polgármester február 26-án közös egyeztetésre hívta a Dombóvári Sportiskola Egyesületben és a Dombóvári Úszó Egyesületben sportoló gyermekek szüleit.

A Német Közösségi Házban tartott összejövetelre mintegy ötvenen gyűltek össze. Nekik az önkormányzati vezető arról beszélt, hogy üdvös lenne a hat évvel ezelőtt szétvált két klub újbóli egyesítése. Sportszakmai, finanszírozási és infrastrukturális szempontok miatt is előnyösebb volna az egy szervezetben való további működés. Ebben az esetben a különböző versenyeken elért eredmények alapján járó központi támogatás összege megnőne, a klubok országos rangsorában előkelőbb helyen állna az egyesület, az edzések tekintetében a jelenleginél optimálisabb lenne a Farkas Attila Tanuszoda kihasználtsága, a város képviselő-testülete is szívesebben adná oda a létesítmény működtetéséhez nélkülözhetetlen évi 25 millió forintot és az új uszoda építésére is az eddigieknél jobb esély kínálkozna.
A Magyar Úszó Szövetség elnökével, Wladár Sándorral és szakértőkkel való egyeztetés alapján az egybekelést összeolvadással kellene megoldani. Több szülő is elmondta, hogy a felsorolt indokok alapján egyetért a tervvel.
A Dombóvári Úszó Egyesület elnöke, Gyenei Ferenc a polgármesterrel egyetértve arról beszélt, hogy „fátylat kell borítani a múltra és nem szabad a korábbi sebeket ismét feltépni”, innentől kezdve csak a jövővel kell foglalkozni. A Dombóvári Sportiskola Egyesület elnöke, Zemán Zoltán azt mondta, hogy „vannak benne tüskék a történtek miatt”, de sem ő, sem az általa irányított klub nem zárkózik el attól, hogy az úszó gyerekek számára a lehető legjobb megoldás szülessen meg.
- Ugyan ott tartunk, ahol egy évvel ezelőtt voltunk - mondta Szabó Loránd. - „Deja vu”-érzésem van, mert akkor a két egyesület kinyilvánította az egyesülési szándékát, ám azóta nem történt semmi, sőt „mélyültek az árkok” az érdekeltek között. Az ügyben az álláspontok ahelyett, hogy közeledtek volna, távolodtak egymástól. A mai összejövetellel talán azt sikerült elérni, hogy a résztvevők többségében nem maradt kétely az összeolvadással és annak pozitív hatásaival kapcsolatban. Március 20-ra megpróbáljuk a Tinódi Házba összehívni a Dombóvári Úszó Egyesületnek és a Dombóvári Sportiskola Egyesületnek is a közgyűlését. A gyerekek mintegy 120-130 szülője nyilváníthat ott véleményt az egyesülésről. Jogász segítségét fogom igénybe venni a tervezet készítéséhez, valamint elmagyarázásához és olyan könyvvizsgálót is felkérek a fórumon való részvételre, aki a vagyonegyesítésben jártas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.