Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 27. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Kovácsné Lébényi Klára/József Attila ÁMK

Acht glückliche Tage in Deutschland

Acht glückliche Tage in Deutschland

Az újdombóvári József Attila ÁMK tizenöt tanulója hagyományos áprilisi nyelvgyakorláson vett részt az elmúlt héten németországi testvériskolájukban, a bad mergentheimi Kopernikus Realschule-ban.

Vendéglátóik - az iskola tanárai, tanulói és a tanulók szülei - mindent megtettek azért, hogy hasznos és változatos program várjon a József Attilás küldöttségre.

Ének-, német-, angolórákra ültek be és aktívan bekapcsolódtak az ott folyó munkába. Városnézéseket is szervezetek nekik Bad Mergentheimben, Würtzburgban és Rothenburgban. De voltak közös szabadidős programjaik is a vendéglátókkal: túráztak, bowlingoztak és vadasparkban sétáltak. Az egyik délelőtt pedig azzal telt, hogy együtt sportoltak, játszottak a német hetedikesekkel és nyolcadikosokkal.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a kis csapatot, kellemesen teltek a városnéző napok. A városházán már ismerősként fogadták őket, támogatásukról biztosították a partneriskolai kapcsolatot, elismerték fontosságát, nem zárkóztak el az esetleges, két város közötti kapcsolatbővítéstől sem.

Fáradtan, de élményekben és nyelvtudásban gazdagabban tértek haza a nyelvgyakorlók, akik már várják a nyári találkozást Dombóváron.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.