Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Július 08. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban.

Két sértett is feljelentést tett a Dombóvári Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, mindkettőjüknek a pénztárcáját lopták el.

06. 02-án reggel kilenc óra körül egy lakásból tűnt el egy helyi asszony pénztárcája, aki ismerősénél volt látogatóba. Míg beszélgettek, a bejárati ajtót nem zárták be. Annyit vettek csak észre, hogy egy férfi lép az előszobába, majd néhány perc múlva távozik.
Mint mondta, nem feltételeztek semmi rosszat, azt hitték, az ételfutár volt. Mikor indult volna haza, látta, hogy a kosarából eltűnt a pénztárcája, amiben volt egy bankkártya és nagyjából 5000 forint.

Ugyanazon a napon délelőtt a dombóvári okmányirodából jelentette be egy férfi, hogy míg az ügyeit intézte, a székre letett pénztárcáját elemelte valaki. A 100 ezer forintján kívül bankkártyák, SZÉP kártya és személyes iratok is voltak benne.

A helyi zsaruk megkezdték az adatgyűjtést, a személyleírás alapján gyorsan azonosították a lopások lehetséges elkövetőjét, majd a városban elfogták. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, de akkor már nem csak a két lopás miatt, hanem két korábban elkövetett bűncselekmény miatt is kérdőre vonták.

Egy nő még május végén tett feljelentést egy 45 év körüli férfi ellen, aki egy karkötő eladásakor becsapta. Kiderült, hogy arany helyett egy bizsut adott el 51 ezer forintért.

A bizonyítékok alapján egy másik besurranás is a gyanúsított számlájára írható. Egy helyi férfi május végén tett bejelentést lopásról, ami az alatt történt, míg ő néhány percre átment a szomszédba. A bezáratlan lakásából egy hívatlan látogató elvitte a mobiltelefonját töltővel együtt, így 45 ezer forinttal károsította meg.

A gyanúsított mind a négy bűncselekményt beismerte, azt is megmutatta, hogy az ellopott dolgokat hol dobta el. A pénzből elköltött valamennyit, ezért a lopási kár csak részben térült meg.

Az ügy vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 13:55, szombat | Helyi

Veszprémben úsztak a DSI delfin korosztályú úszói

Július 6-7-én Veszprémben rendezték a delfin korosztálynak az országos regionális úszó bajnokságot.

2024. Július 10. 11:23, szerda | Helyi

Tanácsok kánikulában

2024. július 12-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendeltek el.

2024. Július 10. 09:45, szerda | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 08. 08:50, hétfő | Helyi

Idén a szokásosnál tovább zajlik majd a régészeti munka a Gólyavárnál

Idén is folytatódik Dombóváron a Kapos partján található Gólyavár lelőhelyen a szisztematikus régészeti kutatás. Ebben az évben a tervek szerint a szokásosnál hosszabb időintervallumban zajlik majd a munka.