Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 27. 18:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagyné Tóth Erzsébet/Kaposszekcsői Közösségi Ház

Először tekintették kihívásnak ezt a napot Kaposszekcsőn

Először tekintették kihívásnak ezt a napot Kaposszekcsőn

Az országos mozgalomhoz csatlakozva első alkalommal rendezték meg Kaposszekcsőn a Kihívás Napja rendezvénysorozatot. A falu apraja-nagyja megmozdult a cél érdekében: minél többen mozogjanak a lakosság soraiból.

Május 23-án reggel 8 órakor az általános iskolások kezdtek reggeli tornával. A 15 perces bemelegítés után választhatott ki-ki kedve szerint. Voltak, akik nyeregbe pattantak és elkerékpároztak Szőlőhegyig, majd vissza. Mások nordic-walking-botokkal vagy gyalog teljesítettek hosszabb-rövidebb távot. Akinek nem volt kedve kimozdulni az iskolából, az sorversenyezhetett vagy táncházban vehetett részt.

10 órától párhuzamosan több helyszínen is megmozdultak. Az Evangélikus Diakóniai Otthon lakói rövid sétára indultak a faluban, majd ülőtornán és ülőfocin vettek részt. A kerekes székesek sem maradtak ki a jóból. Nekik is nyílt mozgásra lehetőségük. A napot náluk a fekvőtorna zárta.

Az óvodában eközben aerobic, trambulinozás, gördeszkázás, rollerozás várta a kicsiket. A Baba-mama Klub tagjai a Közösségi Háztól indulva gyalog, babakocsival, taposómotorral, biciklivel, kenguruval - ki mivel tudott- járták körbe a falut.

Délután a Közösségi Ház mellett íjászkodhatott az, akinek kedve volt hozzá. Ekkor szakadt le az égből az első áldás. Később, az eső elmúltával folytatódhatott a lövöldözés és a focipályán elkezdődhettek a mérkőzések.
Eközben Somogyi Árpád műhelyében lábtengóztak, illetve magasra emelt targoncára szerelt ketrecbe dobáltak a dolgozók és ráérő családtagjaik.

Újabb égszakadás után elkezdhették a focipálya festését a következő mérkőzésekre. A Pokol kocsmában mozogni vágyókat nem zavarta az eső, ők nyugodtan rexezhettek és pinpongozhattak.

A Liget lakótelepen az eső miatt kicsit csúszott a program. Sajnos a várakozás ideje alatt többen hazamentek. De így is szép számmal vettek részt a botdobálásban, tornában, kerékpáros ügyességi versenyben. A nap zárásaként háztömb körüli terepgyaloglást rendeztek.

17.45-kor a Nordic Walkingosok is útjukra indultak, hogy eljussanak a Liget lakótelepig, majd vissza. Ezzel egy időben a Sportcsarnokban karatézás, majd pedig teremfoci zajlott.

A focipálya felfestése után folytatódhatott az örömfoci. A fiatalok és idősebbek is lelkesen futkostak a labda után. Talán nem jobban, de lelkesebben az biztos, mint egy NB I-es mérkőzésen!

Akinek még mindig nem volt elég, a nap zárásaként görkorcsolyázhatott, hulahop-karikázhatott vagy éppen ugrókötelezhetett. A Közösségi Házban felállított pinpong- vagy csocsóasztalnál is kedvére ugrándozhatott, aki akart. Este fél kilenc után fáradt el a társaság.

1394 mozgásegységgel Kapsszekcső a kategóriájában induló 26 település versenyében a 15. helyet szerezte meg. Ezt az eredményt értékelhetjük még jobbnak, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az előttünk végzett települések közül nem egynek majdnem kétszerese a lakosságszáma, mint a mienknek. A kategóriájukban legtöbben mozgók pünkösdhétfőn Csapó Gyuláné polgármestertől ünnepélyes keretek között vehetik át az oklevelüket.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kaposszekcső Község Önkormányzatának az anyagi támogatásért, a szervezőknek pedig a hathatós segítségért. Köszönet a résztvevő lakosoknak, hogy megmutatták: mi is szeretünk mozogni. Ha a település úgy dönt, jövőre újra részt veszünk ebben az érdekes versenyben!

Nagyné Tóth Erzsébet

További képekért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.