Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Április 13. 11:28, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: - illusztráció: pixabay

Felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Ház előtt

Felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Ház előtt

Felgyújtotta magát egy kerekes székes férfi a Fehér Ház előtt pénteken, de sérülései nem életveszélyesek - jelentette a Fox televízió.

A titkosszolgálat azonnal közbelépett, ahogy az illető felsőkabátja lángra kapott. A férfit őrizetbe vették. Tettének okairól egyelőre nem tudni, a titkosszolgálat munkatársai "gyanús csomagot" találtak a férfi motoros kerekes székében.

A titkosszolgálat szóvivőnője szerint a csomag "nem jelentett veszélyt az elnökre". Twitter-oldalán a titkosszolgálat csupán annyit közölt: munkatársai "orvosi és rendőrségi incidens" ügyében jártak el.

A Fehér Ház környékének utcáit a rendőrség lezárta és megkezdte a környék tüzetes átvizsgálását. Közben a magát felgyújtó férfit kórházba szállították, az orvosi jelentések szerint állapota nem életveszélyes. Az is kiderült, hogy korábban mentális betegséggel kezelték.

A férfi kilétét nem hozták nyilvánosságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.