Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Június 03. 19:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagyné Tóth Erzsébet/Kaposszekcsői Közösségi Ház

Fesztivált hozott pünkösd hétfője Kaposszekcsőn

Fesztivált hozott pünkösd hétfője Kaposszekcsőn

Kedvére szórakozhatott az, aki pünkösdhétfőn Kaposszekcsőn járt. Ekkor rendezték meg ugyanis a hagyományos Pünkösdi Fesztivált, ahol az is kiderült, ki érdemelte ki idén a település díszpolgári címét.

A kisgyermekeknek 10 órától ugrálóvár, gokart és trambulin biztosított játéklehetőséget. A kicsit nagyobbacskák a Közösségi Ház melletti sportpályán izgulhatták végig az utcák közötti focibajnokság mérkőzéseit. Így alakult a torna végeredménye: 1. Jókai utca, 2. Zalka utca, 3. Kossuth utca 2. sz. csapata, 4. Kossuth utca 1. sz. csapata, 5. Táncsics utca, 6. Petőfi-Napsugár-Ifjúság utca közös csapata.

Kettő órakor a fesztiválsátorban kezdődött a kulturális program. Először Csapó Gyuláné polgármester köszöntötte a megjelenteket és átadta a május 23-i Kihívás Napja okleveleit és emléklapjait. Majd nyilvánosságra hozta Kaposszekcső Község Képviselőtestületének döntését: 2012-ben a település díszpolgárává választották Szabó Zoltánt (első képünkön balról a második), aki képviselőtestületi tag, volt alpolgármester, a Kaposszekcső-Csikóstőttös Spertegyesület Elnöke tisztét is éveken keresztül töltötte be. Nagyon sokat tett a Felsőszeli-Kaposszekcső testvértelepülési kapcsolatok létrejöttéért és fenntartásáért.

A gratuláció után táncprodukciók következtek. Színpadra lépett az iskola első osztálya, a szintén általános iskolásokból álló Tűzlepkék Táncsoport, valamint a pécsi Misina Táncegyüttes Szenior csoportja.

Három órakor pedig kezdetét vette a hét zenekar közreműködésével zajló Hábich Konrád Fúvószenekari Találkozó, amelyen Konrád bácsi fia, ifjabb Hábich Konrád is képviseltette magát. A közönség az utolsóként szereplő kaposszekcsői Violinkulcs mellett a következő települések együtteseinek tapsolhatott: Dombóvár, Magyarszék, Szászvár, Sásd, Nagymányok, Mágocs.

Amíg a zenekarok játszottak, a Sportcsarnokban süteménnyel és kávéval látták vendégül az érdeklődőket. A Szívklub ingyenes állapotfelmérést végzett. A fáradhatatlan gyerekek folytathatták az ugrálást és a gokartozást. Az utca lezárásáról és a biztonságról a Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodtak.

Hét óra után nem sokkal kezdődött Pataki Attila koncertje. A neves zenész régi „eddás” dalokat és lakodalmas nótákat is megszólaltatott a népes közönség legnagyobb örömére. Sokan jöttek a környékbeli településekről is, hogy hallhassák a jól ismert dallamokat. A koncert után Sváb Öcsi retro diszkójával zárult a nap.

A szervezők képeiből összeállított galériánkért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!