Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 24. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

A Dombóvári Rendőrkapitányság először rendezett Prevenciós Napot a helyi középiskolásoknak. Játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a baleseti helyzetekre és a jogkövető magatartás fontosságára.

A Gyenis Antal utcai sportcentrumban - a DVMSE-csarnokban és a sportpályán - vendégeskedő április 20-i rendezvényen az intézményekből legfeljebb három-három ötfős csapat (a tagok között kötelezően kettő lánnyal) jelentkezhetett.

Az első feladat plakáttervezés volt, melyet már márciusban meghirdettek a szervezők. A többi - kötélhúzás, labdavezetés részeg-szemüvegben szlalompályán, ütköző-szimulátorból célba dobás ütközést követően, társcipelés és elméleti feladatsor - pedig meglepetésként várta a csapatokat a helyszínen.

Az I. dombóvári Prevenciós Nap eredményei:

  • I. helyezett: 12. E osztály csapata, Apáczai Csere János Szakközépiskola - Domokos Yvett, Prehalek Viktória, Hoffmann Dániel, Schellenberger Patrik, Tóth Krisztián
  • II. helyezett: „Hajderménkű” csapat, Illyés Gyula Gimnázium - Szijártó István, Kőszegi Kristóf, Pethő Roland, Lelovics Katalin, Mayer Natália
  • III. helyezett: „Kékfény” csapat, Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola - Szabó Ibolya, Bordács Edit, Kecskés Péter, Gondos Viktor, Schreiber Tibor
  • A plakáttervezés különdíjasa: Illyés Gyula Gimnázium „London” csapata - Peti Nikolett, Rácz Márton, Kovács Ákos, Papp Attila, Kovács Kitti

„Dombóvár veszélyes csomópontjai” pályázat eredménye:
I. Tóth Norbert és Vati Levente, II. Balogh Nikoletta, Bite Bettina és Takács Evelin, III. Blázsovics Attila és Fülöp Arnold - valamennyien az Apáczai Szakközépiskola diákjai.

Utóbbi versenyt még 2011 szeptemberében hirdette meg a Dombóvár Városi Balesetmegelőzési Bizottság, az Apáczai Csere János Szakközépiskola és a Dombóvári Rendőrkapitányság. A végeredményét szintén a fenti rendezvényen hirdették ki.

Az I. Prevenciós Nap támogatói voltak: a Halmai Balázs vezetésével működő DVMSE Sportcsarnok, a Dombóvári Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület, valamint egy dombóvári vendéglátóhely.

Fotók: Bodó Ákos. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.