Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 01. 08:45, csütörtök | PR

Új dimenzió az oktatásban Mágocson!

Új dimenzió az oktatásban Mágocson!

Új dimenzió az oktatásban Mágocson!
Interaktív táblák a Hegyháti ÁMK Általános és Zeneiskolájában –

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program
keretében meghirdetett
A pedagógiai módszertani reformot támogató
informatikai infrastruktúra fejlesztése
TIOP 1.1.1. – 07/1 – 2008 - 0101
 

Új dimenzió az oktatásban Mágocson! – Interaktív táblák
a Hegyháti ÁMK Általános és Zeneiskolájában –

 

A pályázat kiírása óta eltelt csaknem négy év után végre valósággá vált a modernizációs projekt beszerzési, végrehajtási szakasza. Sikeres közbeszerzési eljárás után július végén szállított a nyertes, pécsi illetőségű cég. A pályázat 7 modern tantermi csomagot – interaktív tábla, laptop, projektor, digitális palatábla – 24 multimédiás, nagy teljesítményű személyi számítógépet, szervert, szerver szoftvert, vezeték nélküli hálózatot biztosít részünkre. A program 2011. augusztus 31-én zárul.
Ennek köszönhetően az iskola óriásit lépett előre az élményszerű és változatos tanulói, tanári tevékenységek lehetőségének megteremtésében. Ezen kívül ezek az új eszközök azt a célt is szolgálják, hogy a gyermekek már az általános iskolában versenyképes informatikai tudást szerezzenek, megalapozva ezzel az élethosszig tartó tanulást.
Digitális tananyag még kevés áll rendelkezésünkre, de a pedagógusok egy 10 órás képzésen vettek részt, ahol a táblaszoftver használaton kívül egyszerűbb oktatási anyag készítésére is kaptak segítséget.
Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság által az Intézményi Társulás nevében eljáró gesztor: Mágocs Város Önkormányzatának ítélt 13.122.000 Ft-os vissza nem térítendő támogatás komoly infrastrukturális fejlődést jelent mágocsi intézményegységünk minden tanulója és dolgozója számára.
 

Címkék: Mágocs, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat