Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. December 02. 14:48, péntek | Helyi
Forrás: Fekete István Múzeum

Könyvadomány a családi könyvtárnak

Könyvadomány a családi könyvtárnak

November 29-én (kedden) tartották meg a kocsolai Dám Vadásztársaság tagjai a szokásos Trófea Mustrát Dalmandon, a Börcsök család birtokán.

Bodó Imre ny. agrármérnök több éve meghívott vendég, mint a család régi barátja. Még növényvédelmi felügyelőként 1991-ben ismerkedett meg az apával, Börcsök Péterrel, majd fiával Zoltánnal is. Tavaly adták át a család könyvtárát, az idén pedig az ún. vadászati könyveket bemutató kisebb termet.
Bodó Imre múzeumalapító még tavaly megígérte, hogy támogatni fogja az új kezdeményezést. 32 darab Fekete István könyvet, illetve egyesületi évkönyvet adott át Börcsök Zoltánnak egy emlékeztető táblával együtt.

Az adományozó többek között elmondta, hogy a nagy magyar írónknak 20 emlékhelye van országunkban. Készül a 21. és a 22. is a Szent János kórházban és Hatvanban. Megemlítette azt is, hogy Fekete István vadászott Tüskében, így nem kizárt, hogy az Eszterházy birtok pusztáin is.

Bodó Imre ígéretett tett arra, hogy a továbbiakban is fogja támogatni a dalmandi magánkönyvtárat.

Fekete István Múzeum Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.