Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Május 20. 21:27, péntek | Helyi

Közel nyolcmillió tavalyi NCA-forinttal számolnak el a dombóvári civilek

Közel nyolcmillió tavalyi NCA-forinttal számolnak el a dombóvári civilek

Az Ifjúsági Unió Szekszárd Civil SzámAdó Szolgálata tartott információs napot civil és nonprofit szervezetek részére május 17-én Dombóváron. A Nemzeti Civil Alapprogram tavalyi pályázatainak elszámolásaival és módosítási kérelmeiv

Saját gyűjtésünk alapján a Nemzeti Civil Alapprogramból (NCA) 2010-ben huszonkettő dombóvári székhelyű szervezet nyert el pályázati úton összesen 7908500 Ft-nyi állami támogatást.

A dombóvári városházán tartott rendezvényen Szőr Gábor, a CivilSzámadó szolgálat munkatársa kiemelte, hogy a támogatott szervezeteknek - ha lehet - a szokásosnál is kétszer nagyobb gondossággal érdemes elkészíteniük elszámolásaikat. Ezt azért javasolja, mivel az ESZA Nonprofit Kft. helyett új szervezet, a Wekerle Sándor Alapkezelő nézi majd át azokat. Érdemes tehát alaposan áttanulmányozni a vonatkozó útmutatót. Az elszámolás végső határideje ugyan június 30., de az esetleges módosítási kérelmeket az igencsak közelgő május 30-áig lehet benyújtani.

___

Az NCA programban állami támogatásban részesülhetnek azok a hazai magánalapítványok és társadalmi szervezetek, amelyek legalább egy éve ténylegesen működnek. A támogatási összegek felosztásáról a civil szervezetek képviselői közül választott kollégiumok döntenek. A támogatási rendszer működésének alapelveit az Alapprogram elvi irányító testülete, a szintén civil képviselők többségéből álló Tanács határozza meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.