Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 13. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Márton napi délután a Kaposszekcsői Általános Iskolában

Márton napi délután a Kaposszekcsői Általános Iskolában

November 11-én rendezték a kaposszekcsői iskolában a hagyományos Márton napi délutánt.

A vendégeket német nyelvű köszöntéssel fogadták és vezették helyükre a 7 osztályos lányok. Kertész Ferencné némettanár köszöntője után az énekkar lépett először a közönség elé és német nyelven énekelt a Márton legendáról. Kezükből nem hiányzott Márton lámpása sem. Őket az 5. osztály tanulói követték, akik versben emlékeztek meg Márton püspökről.
Majd a másodikosok perdültek táncra. Többféle táncot is bemutattak a régi időkből.
A zene után újból az ötödikesek ragadtak mikrofont, ezúttal egy tréfás hangú versben mesélték el a Márton legendát.
A program zárásaként újból a másodikosok tánca nyerte el a közönség tetszését. Nagyon ügyesen sajátították el a lépéseket, ami nem csoda, már hetek óta gyakoroltak Kazinczi Kata tanítónő irányításával!
A műsor után a Márton napi rajzverseny eredményhirdetése következett. Tillmann Ildikó zsűrielnök értékelte a pályamunkákat és Pfeiffer Jánosnéval, aki a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, átadták a díjakat.
A délután zárásaként mindenki átvonult a sportcsarnok másik részébe, ahol libazsíros kenyeret ettek és hozzá finom teát kortyoltak.A vendéglátók szerepét a nyolcadikosok vállalták magukra, ők segítettek teát tölteni, kenyeret osztani a kisebbeknek. Így mindenki be tudta tartani a néphagyományt: Ki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik!

Címkék: Márton nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!