Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 13. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Márton napot ünnepeltek a kaposszekcsői iskolában

Márton napot ünnepeltek a kaposszekcsői iskolában

2013-ban a naptár szerencséjének köszönhetően napján tudták megünnepelni a Márton napot a kaposszekcsői iskolában.

A programban újdonság volt, hogy a kaposszekcsői és csikóstőttösi iskolásokon kívül a kaposszekcsői óvodások is szerepet kaptak a műsor programjában.
A 7. osztály vállalta a műsorközlő feladatát. Egy tanuló németül, egy pedig magyarul konferálta be a fellépőket. A felső tagozatosok Márton püspökről, a lámpásról és a libákról mondtak verseket, az alsósok pedig tánctudásukat mutatták be a közönségnek. A műsor kezdetén a 4. osztályosok játszották el németül Márton életét a koldussal való találkozástól a püspökké avatásig. Majd az ovisok léptek színre és egy népdalokkal, mondókákkal fűszerezett libás játékot adtak elő. Majd a ritmusos tánc és felváltva a versek következtek. A csikóstőttösi gyerekek versekkel mutatták be, hogy mit tudnak a Márton napi ünnepkör jeles eseményeiről. A műsor zárásaként a 6. osztály lámpás produkciója következett.

A program a rajzpályáza eredményhirdetésével zárult. Nyolcvannál több kisgyerek rajzolta, festette vagy éppen más technikával mutatta meg: mit jelent számára a Márton nap.

Végül minden közreműködő gyerek Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának ajándékát vehette át Pfeiffer Jánosné elnöktől.

Köszönet a szép délutánért Kazinczi Kata, Kertész Ferencné és Guthné Czike Ivett német nyelvet tanító pedagógusoknak, a többi közreműködő óvónőnek, tanárnak és diáknak, valamint a gyönyörű frizurákat elkészítő szülőknek!

Érdemes volt! Bízunk abban, jövőre hasonló nagyszerű délutánban lesz része a szépszámú közönségnek!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!