Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 24. 21:30, csütörtök | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Múzeumról szabadidőben

Múzeumról szabadidőben

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán zajló mesterképzésnek immár része a szabadidő-szervezés sokoldalú tudománya is. Ez a stúdium is olyan, amely szinte csakis a gyakorlat terepén tapasztalható meg igazán.

A tavaszi félév a téma történetisége mellett annak emberközpontú jellegzetességeit, kultúrantropológiáját járja körül. Az iskolai élethez kapcsolódó - a megszerzett ismeretek játékos, könnyed, a tanulás-gyakorlást kellőképpen segítő - módszerek múzeumi feldolgozásának bemutatására dr. Kriston Vízi Józsefet kérte fel a Neveléstudományi Intézet.

A budapesti elméleti órák mellett a képzésben résztvevők egy csoportja nemrég a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben töltött el egy munkanapot, hogy a helyszínen tanulmányozhassa a gyakorlati megvalósulást. A hallgatók a múzeumba látogató gunarasi pihenővendégek vagy az Erky-Nagy Tibor tipográfus vezette nyomda-történeti diákfoglalkozás lezajlásának egyaránt megfigyelői, illetve részesei voltak.

Az itt is elmaradhatatlan elméleti órák közben pedig Kriston-Bordi Zsuzsanna tanító, közoktatási szakértő tartott gyakorlati bemutatót a Kapos-menti textilmotívumokat is sajátosan megelevenítő papírsodrásminta-alakítás és kézügyességi alkotó módszer, valamint technika népszerűsítésével. A hallgatók maguk is örömmel kapcsolódtak be az esős kinti órák sikeres elűzésének kreatív foglalatosságába.

Szöveg és fotók: kristonvízi. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.