Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. Február 22. 14:11, szerda | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Plágiummal vádolják Berlusconit - nem kisdoktoriról van szó

Plágiummal vádolják Berlusconit - nem kisdoktoriról van szó

Plágiummal vádolta meg egy olasz rapper Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt, akit a politikai mellett zenei ambíciók is fűtenek.

A már több zenei albumot is jegyző Berlusconi korábban azt nyilatkozta, hogy pártjának a héten bemutatott, Popolo della libertá című himnuszát három és fél óra alatt írta. Egy milanói rapper, J-Ax azonban felfedezte, hogy a dal egyik sora gyanús hasonlóságot mutat a 2002-es albumán szereplő Gente che spera című számával.

A rapper dühösen helyezte kilátásba kedden twitteres oldalán, hogy jogi lépéseket tesz a politikus ellen. "Holnap feljelentem Berlusconit. Jó éjszakát. K... hihetetlen" - fogalmazott a zenész a Daily Telegraph című brit lap tudósítása szerint.

A novemberben szexbotránya és a gazdasági válság miatt lemondott kormányfő ellen adócsalás, vesztegetés, hivatallal való visszaélés és kiskorú prostituálttal folytatott viszony miatt több bírósági eljárás folyik.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.