Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2023. Április 03. 08:38, hétfő | Helyi

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a diákok

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a diákok

A Dombóvári Művelődési Ház idén elindított „rendhagyó tanórák” sorozatában Juhász Anna irodalmár tartott előadást a színházteremben, amelyen közel 400 dombóvári középiskolás vehetett részt.

Juhász Ferenc költőóriás lánya hazánk egyik legsikeresebb irodalmi szervezője, az ország legnagyobb irodalmi rendezvény-sorozatainak megálmodója és megvalósítója. Wiedmer-Balipap Zsuzsa köszöntőjében kitért rá, hogy Juhász Anna tette az irodalmat és az olvasást ismét divattá.

Az irodalomórán Juhász Anna az idén 200 éve született Petőfi Sándor életéről, verseiről élményszerű módon adta át tudását a fiataloknak. A Verseitek dallama formáció tagjai: Skoperda Nóra és Nagy Gergő akusztikus előadásával egészült ki ez a rendkívüli tanóra, melyben a költő megzenésített verseit hallhatták a diákok.

A teltházas előadáson Juhász Annának sikerült közelebb hozni Petőfi Sándort a fiatalokhoz, közvetlen stílusával könnyedén vonta be a beszélgetésbe a jelenlévőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:00, péntek | Helyi

Ereszcsatornás csalások Tolna vármegyében

Négy eljárás is folyik házaló ereszcsatornás csalások miatt Tolna vármegyében.

2024. Május 30. 08:35, csütörtök | Helyi

Bemutatásra került Erky-Nagy Tibor: Gunaras 50 éve című könyve

Müller Ádám, a DKSZK igazgatója köszöntötte a megjelenteket, azt követően Pintér Szilárd polgármester, majd Őri Gábor a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület elnöke tartott beszédet.

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.