Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 30. 23:45, hétfő | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Tenyészkód kell minden kaptárra nyártól

Tenyészkód kell minden kaptárra nyártól

Egy 2010-ben megkötött rendőr-civil együttműködési megállapodásnak köszönhetően Dombóváron és környékén sikerült visszaszorítani a méhészek sérelmére elkövetett bűncselekményeket.

Az érintett partnerek, a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Méhész és Gazda Egyesület képviselői április 27-én azért találkoztak, hogy megbeszéljék a készülő változásokat, adatokat egyeztessenek. A találkozó fő témája volt az a 2012. június 1-jén életbe lépő rendeletváltozás, amely előírja a méhészek számára a TIR (Tenyészet Információs Rendszer) szerinti tenyészkód feltüntetését a kaptárok külsején.

A rendelet értelmében a kódot legalább 20 milliméteres számokkal, roncsolás nélkül nem eltávolítható módon, égetéssel vagy korróziónak ellenálló hordozón kell feltüntetni. Az országszerte elszaporodó méh- és kaptárlopások miatt azért volt szükség a kódos jelölési kötelezettség bevezetésére, hogy a kaptárokat egyszerűen és egyértelműen lehessen beazonosítani.

Az együttműködési megállapodás értelmében idén is fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kaptárokat szállítók, ahol a szállításhoz szükséges okmányokat is ellenőrzik. A települések körzeti megbízottjai a veszélyeztetett időszakban - áprilistól július végéig - rendszeresen és visszatérően ellenőrzik a bejelentett telephelyeket.

A megbeszélésen készült képen balról jobbra: Mészöly László r.alezredes, a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője; Gábor Zoltán r.szds, a Nyomozó Alosztály vezetője; Stemler József, a Dombóvári Méhész és Gazda Egyesület Felügyelő Bizottságának elnöke és Kovács Csaba, civil szervezet elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.