Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 27. 23:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor, Wikipedia

Zarándoklat a legjelentősebb bajor kegyhelyre

Zarándoklat a legjelentősebb bajor kegyhelyre

A leghíresebb bajorországi Mária-búcsújáróhely, Altötting volt a végcélja annak a zarándokútnak, melyen dombóvári és szászvári római katolikus hívek vettek részt május 15-től 18-ig.

Altötting Kegytemploma Németország egyik leglátogatottabb kegyhelye. A kis kápolnában található az a hársfából készült Mária-szobrot, amelyről azt jegyezték fel 1439-ben, hogy amikor egy folyóba fulladt hároméves fiút helyezett elé a gyászoló édesanyja, a gyermek életre kelt.

A csoport vezetői, Rostás Jenő István dombóvári és Simon István szászvári plébános az végcél város Kegytemplomán túl szentmisét tartott minden további kegyhelyen, amelyet a csoport meglátogatott. Így tettek a linzi Mária-dómban, a passaui Mariahilf-kegytemplomban, a Sankt Florian-i ágostonos kolostorban is.

A zarándokok továbbá megismerkedtek Linz főterének nevezetességeivel, Altötting egyházi épületeivel és XIV. Benedek pápa szülővárosának, a közeli Marktl am Inn-nek az egyházi vezetőhöz kötődő nevezetességeivel. Passauban felkeresték többek között boldog Gizella, a magyarok első királynéjának sírját, megtekintették a Sankt Florian-i kolostort, valamint a jelentőségében Mariazell után második számú osztrák kegyhelyet, a Melkhez közeli Maria Taferlt.

Ha kíváncsi Tilinger Sándor további fotóira is, kattintson a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.