Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 26. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Bódis Péterné/APOK Belvárosi Általános Iskola

Zsófi utoljára remekelt, Sára még bizonyíthat belvárosisként

Zsófi utoljára remekelt, Sára még bizonyíthat belvárosisként

„Elindultam szép hazámból” - szállt a dallam a fehér galamb szárnyán a rákoshegyi Bartók Béla Emlékházban május 18-án. A Belvárosi két dalos pacsirtája méltón képviselte iskoláját és megyéjét az országos megmérettetésen.

Süveges Sára (képünkön balról) 6.a osztályos tanuló ezüst minősítéssel dalolt szóló kategóriában. Sára idősebb társával, Zelcsényi Zsófiával (képünkön jobbról) közösen is a pódiumra lépett, hogy erdélyi népdalcsokrokkal kápráztassa el a hallgatóságot. A zsűri pedig arany minősítéssel jutalmazta az énekeseket.

Majd Zsófi szóló kategóriában általános iskolásként utoljára repült a népdalok szárnyán. A népdalok és a magyar néptánc iránt táplált, nyolc éve tartó szeretete és „szerelme”, meghozta újból a fényes sikert: arany minősítést kapott. S hogy a búcsú még szebb legyen, különdíjban is részesítették kiváló éneklését, előadását.

Ezzel Zsófi meghívást kapott a szeptember 25-i országos Bartók-emléknapra, ahol a legkiválóbb népdalénekesek és zenészek lépnek fel. Zsófi akkor már az Illyés Gyula Gimnázium diákja lesz, ahol tovább örvendeztetheti társait és tanárait különleges tehetségével, utat mutatva a magyar népzenei hagyományok ápolására.

A dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskola tanulói Bódis Péterné és Nyári Éva tanárnő készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.